Punct nou de frontieră cu Serbia, în Caraș-Severin

69

Un nou punct de trecere a frontierei a fost deschis, vineri, în județul Caraș-Severin. Cei care vor să ajungă în țara vecină, o pot face acum mult mai ușor, prin vama Moldova Nouă – Golubac.

Astfel, se va scurta timpul de așteptare în frontieră, deoarece noul punct va prelua din fluxul de persoane care tranzitau până în prezent granița dintre cele două state, prin cele 13 puncte existente.

”Pentru buna funcționare și eficientizare a activităților de control pentru Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă, prin ordinul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, au fost repartizați 37 de polițiști de frontieră la Moldova Nouă, în vederea executării misiunii de securizare a tranzitului spre Serbia”, a transmis MAI.

Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în cadrul procesului de implementare a unui proiect de cooperare transfrontalieră România-Serbia, implementat de BRCT Timișoara, în coordonarea ADR Vest, fiind în concordanţă cu prevederile legislaţiei comunitare din domeniu.

Ministrul de Interne cărășean, Marcel Vela, fostul primar al Caransebeului, nu a putut fi prezent la inaugurarea noului punct de trece a frontierei cu Serbia. A ținut, însă, să transmită, pe Facebook, un mesaj cu această ocazie.

”Pentru că astăzi particip la sedința de guvern și nu pot fi prezent la inaugurarea noului PTF, urez mult succes și viață lungă acestei noi porți a prieteniei româno-sârbe”, a scris Vela pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ