Punct final la Timișoara Satellite după 4 zile de spectacol în nisip

180

Timișoara a fost la înălțime în ceea ce privește organizarea turneului satelit de beach volley. Au recunoscut-o și noile campioane ale competiției, nemțoaicele Kim Behrens și Nadja Glenzke, învingătoare în finala se sâmbătă seara.

Chiar dacă româncele nu au reușit prea multe nici la această ediție, turneul din Parcul Rozelor a fost un succes total. Toată lumea a apreciat condițiile oferite de gazdele celei de-a doua ediții. UVT Agroland, CSM Timișoara și Primăria Timișoara sunt ”responsabile” pentru cele patru zile de spectacol sportiv de primă mână oferit pe arenele de nisip din centrul orașului. Premiile totale de 7.500 de euro oferite și o factură totală de aproape 50.000 de euro au oferit condițiile excelente acestui turneu.

Și dacă aprecierile au fost și de această dată doar pozitive pentru organizatori și partea sportivă a avut aceeași desfășurare ca la ediția inaugurală: trofeul a mers în Germania la o echipă venită din calificări. Kim Behrens și Nadja Glenzke au trecut cu 2-1 de gemenele austriece Nadine și Teresa Strauss în finala competiției și au laut marele pot. Cu o excelentă Behrens, autoare a unor intervenții incredibile în defensivă, echipa din Germania a întors de la 0-1 la seturi și a cucerit trofeul.

Favorite ale tribunelor, simpaticele austriece de 21 de ani nu au reușit o evoluție la înălțime decât în primul set pe care l-au luat cu 21-19. Apoi însă reușitele lui Behrens le-a descumpănit pe gemenele ce nu mai găseau terenul advers. Nemțoaicele au reintrat în meci cu un set doi câștigat 21-13 și apoi au închis finala cu 15-8.

Behrens și Glenzke au încasat cecul cuvenit învingătoarelor – 1.650 euro plus 280 de puncte în clasamentul CEV în timp ce austriecele s-au mulțumit cu 1.200 de euro și 252 puncte. Locul 3 a revenit polonezelor Jagoda Gruszczynska și Dorota Strag, învingătoare cu 2-1 în finala mică contra letonelor Kravcenoka / Graudina.

Temerile antrenorului naționalelor tricolore, Dan Jitaru, s-au adeverit și perechile românești au încheiat concursul în coada clasamentului. Cuplurile Melniciuc/Tătaru și Murariu/Miclăuș au pierdut toate meciurile de pe tabloul principal și au ocupat locul 13, poziție recompensată cu câte 150 de euro pe echipă și 126 de puncte CEV.

LĂSAȚI UN MESAJ