15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

PSD Timiș trimite din nou săgeți „prietenești” către Alin Nica

Nu mai este prea mult până la anul 2024 care va aduce o pleiadă de scrutinuri de toate felurile. De fapt cam formele de alegeri câte se pot practica la noi. Pentru unii este an de mari speranțe poate pentru alți va fi fatidic. Până atunci politicieni locali fac exerciții de tot felul: de imaginație, de făcut scenarii, de atacat adversarul pentru tot ce a făcut sau poate și-ar fi dorit să facă. Se mai fac atacuri și pentru ce nu a făcut cel de pe extrema opusă a politicii.

Social-democrații timișeni, proaspăt revigorați de alegerile de săptămâna trecută ies la atac. Își ascut săgețile pentru când va fi nevoie. Și au găsit ca țintă pe liberali. Chiar dacă e foarte fragilă alianța dintre ei, formal, încă e în vigoare la nivel central. Cel mai nou sac de box ce încasează de la PSD este liderul Consiliului Județean Alin Nica. Iată ce au de spus social-democrații:

„Cea mai bună apărare este atacul, asta au învățat liberalii pe vremea când organizația județeană de partid era condusă de un fotbalist celebru. Ei bine, aceeași tactică o aplică și acum, demonstrând încă o dată că nu pot scăpa sub nicio formă de vechile metehne. 
Când unele acțiuni le sunt sortite eșecului, PNL-iștii, după chipul și asemănarea liderului actual Alin Nica, găsesc vinovați în alte părți și își ascund incompetența în spatele unor acuze pe alocuri penibile. Prima dintre ele, o alianță între PSD și USR. Ei bine, în urma alianței pe care o anunță liberalii, rezultatul este că liberalii i-au dat un viceprimar lui Dominic Fritz, iar președintele USR a primit un vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș. Și-au împărțit frățește consilii de administrație, se înfruptă împreună din banii companiilor aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, dar, cumva, tot PSD e vinovat. Noaptea minții!
Izolat parțial în propriul partid și fără vreun partener serios de dialog în spațiul politic din Timișoara, lui Alin Nica nu i-a mai rămas decât circul. Așa că și-a scos „armada” la atac.
Atacurile, însă, ascund o dorință de a reveni la butoanele STPT, o instituție pe care liberalii au subordonat-o politic total aproape 10 ani, un loc în care birourile s-au îngălbenit cât timp a fost condus de PNL-iști, o adevărată piață de măști de protecție în timpul pandemiei și exemplele pot continua. Asta vor, de fapt, subalternii lui Nica, să ajungă din nou la borcanul cu miere, dar drumul este anevoios, plin de piedici și din acest motiv câteodată uită de reciprocitățile politico-administrative pe care le au cu frații lor din USR.”

Alte subiecte :

Citește și :