Proprietarii de clădiri istorice, amenințați cu amenzi de primarul Robu

56
Amenințare marca Nicolae Robu pentru propeitarii de clădiri istorice care nu au început lucrările de reabilitare a imobilelor în care locuiesc.
Edilul șef a postat un mesaj pe Facebook prin care anunță că cei care nu își refac fațadele caselor istorice degradate până la finalul lunii octombrie 2020 vor plăti scump. Nu numai că vor fi supraimpoztați cum spune legea, ci chiar amendați săptămânal, susține edilul șef. Mesajul vine după ce casa cu Atlanți a fost readusă la frumusețea de altă dată.
”CELE TREI PIEȚE PRINCIPALE ALE ORAȘULUI -PIAȚA VICTORIEI, PIAȚA LIBERTĂȚII ȘI PIAȚA UNIRII TREBUIE SĂ ARATE IMPECABIL PENTRU ANUL 2021! DECI, TERMEN DE REABILITARE A TUTUROR CLĂDIRILOR PE CARE ELE LE CUPRIND: 31.10.2020!!! Felicitări proprietarului Casei cu Atlanți! Urmați-le exemplul, stimați proprietari / coproprietari de clădiri din cele trei piețe și, de fapt, din întregul oraș! Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-și reabiliteze clădirea încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână și, în plus, pus la impozit de 6 ori mai mare! Nu ne putem juca cu imaginea orașului nostru și a țării noastre! Nu ne putem lăsa prinși de anul 2021, când vom fi capitală a culturii europene, cu clădirile din cele trei piețe în halul în care majoritatea sunt acum! Vă rog să înțelegeți asta, stimați concitadini! Cine își iubește orașul, cine își iubește țara, înțelege, fără îndoială! Salut prezența schelelor pe circa 2/3 din frontul stradal de pe latura vestică a Pieței Victoriei (cea cu Statuia Regelui Ferdinand) și aștept ca ele să apară și pe treimea rămasă! Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacție a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare și îi vom amenda fără menajamente! Dacă situația continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoțându-le proprietățile la licitație! Deși, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut așa ceva!”, a scris pe Facebook Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Anul acesta, aproape 400 de proprietari sau asociații de proprietari au fost amendați pentru că nu și-au întreținut fațadele, în baza HCL 371. Potrivit hotărârii de consiliu local, o persoană poate fi sancționată ori de câte ori o încalcă, chiar dacă face aceeași faptă.

LĂSAȚI UN MESAJ