Pro Infrastructură: ”Timișoara Sud, o premieră: întreruperea definitivă a unui drum de acces urban”

129

Un localnic din Urseni și membrii Asociației Pro Infrastructură atrag atenția că proiectul de construire a centurii Timișoara Sud duce la dispariția unui drum spre casele oamenilor. Potrivit informațiilor apărute pe Facebook, șoferul timișean ar fi aflat că accesul lui spre casă nu va mai exista.

”Prin avizele emise în februarie 2020 la centura Timișoara Sud avem o premieră: întreruperea definitivă a unui drum de acces urban, barat, culmea, cu o centură de 10 metri lățime fără separare de sens, concept de secolul 19.

Un șofer pe nume Marian Dobre, circulând din Timișoara spre Urseni a observat la intersecția cu viitoarea centură construcția unui element ciudat la marginea intersecției: nu se potrivea nicicum cu o configurație de sens giratoriu. Omul a întrebat în dreapta și-n stânga și așa a aflat că… drumul lui spre casă nu va mai exista (planșa mai jos). Deși avizul primarului are mai mult de un an, cetățenii află abia în aceste zile că drumul lor va fi barat de centură. Deplasarea Urseni-Timișoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă și se va face pe rute diferite la dus și la întors”, povestesc cei de la API.

Localnicii se organizează ca să îndrepte lucrurile în ceasul al doisprezecelea. Aceștia strâng semnături pentru construirea unui nou sens giratoriu care să le ofere acces facil spre locuințe.
Puteți susține cauza lor aici: https://bit.ly/3n0lRrm

Membrii API mai susțin și că beneficiarul este obligat să anunțe în presa locală și mediile sociale ale cetățenilor respectivelor localități care sunt planșele relevante pentru zonă. Aceste planșe trebuie afișate fizic și online de către primării. Această legislație ar permite și societății civile să aibă un punct de vedere în legătură cu pregătirea proiectelor de infrastructură, care este de obicei rădăcina tuturor problemelor ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ