Primele de Crăciun, motiv de gâlceavă între angajații unei primării din vestul țării

556

O parte dintre angajații Direcției Venituri din cadrul Primăriei municipiului Arad sunt nemulțumiți de modul în care au fost împărțite primele de Crăciun. Mai mulți nemulțumiți se plâng de faptul că banii au fost distribuiți inegal, în condițiile în care nu ar fi vorba despre prime pentru performanță.

„Mie personal, mi se pare injust că fondul de prime pentru Crăciun este împărțit în mod selectiv. Mi s-ar părea normal ca toată lumea să primească aceași sumă, la fel cum s-a întâmplat la Primărie. Nu de alta, dar Crăciunul trebuie sărbătorit de toată lumea. Sigur, se poate premia și performanța, iar atunci fiecare primește în funcție de modul în care îi este evaluată activitatea”, a declarat unul dintre angajați pentru glsa.ro.

Un altul recunoaște că diferențele nu sunt foarte mari, fiind vorba de doar câteva sute de lei, dar afirmă că nu înțelege criteriile în funcție de care s-a făcut departajarea.

„Nu este vorba de prime mari și nici diferențele nu sunt imense. Din câte știu, se acordă prime între 500 și 800 de lei, dar nu știm care este principiul de departajare. Dacă în Primărie se dau prime egale, aici șeful face tot timpul selecția”, mai spune un altul. Pentru unii, întreaga tărășenie nu înseamnă decât „o supărare care ar fi putut să fie evitată, acum, când se apropie Sărbătorile de Iarnă”, în timp ce alții nu simt „decât un gust amar”.

Pe de altă parte, Pavel Neamțiu, directorul Direcției Fiscale, susține că modul în care au fost repartizate primele a fost stabilit de șefii de serviciu și că, personal, i se pare normal ca fiecare să primească o recompensă, la sfârșit de an, în funcție de cât a muncit și în funcție de salariul pe care îl are.

„Fiecare șef de serviciu a împărțit primele în funcție de munca depusă de angajați. De altfel și în Primărie s-a procedat la fel. Este vorba despre prime de performanță. Unul a muncit mai mult anul trecut, altul mai puțin, unul are salariul mai mare, altul mai mic. Nu poți să dai aceeași primă unui angajat care are un salariu brut de 37 de milioane de lei vechi și unuia care are 23 de milioane și fac aceeași muncă. În plus diferențele sunt între 100 și 200 de lei”, a declarat Pavel Nemțiu.

Acesta a ținut să precizeze că numărul celor care au primit prima minimă este unul mic.

„Primele sunt cuprinse între 500 și 900 de lei. Toată lumea a primit și sunt puține cazuri în care s-a dat 500 de lei. Eu personal nu am intervenit, fiecare șef de serviciu știe cum să gestioneze situația din serviciul pe care îl conduce”, a încheiat Neamțiu.

LĂSAȚI UN MESAJ