„Primării” de cartier, la Timişoara. Ce presupune proiectul administraţiei locale

69

Noua administraţie a municipiului Timi­şoa­ra pregăteşte şi docu­men­tează proiecte de investiţii în valoare totală de aproape 2 miliarde de lei, pe care vrea să le finanţeze în următorii ani prin intermediul programelor de dezvoltare bazate pe fonduri euro­pene, a explicat Dominic Fritz, pri­ma­rul Timişoarei, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF.ro.

„Noi am depus fişe de proiect pen­tru următorii ani în valoare de aproa­pe 2 miliarde de lei, doar că aceas­tă sumă nu are încă o bază foar­te stabilă, tocmai pentru că nu ştim exact cum va arăta PNRR-ul (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). De aceea, pentru noi este important să ne orientăm strategic către liniile clare pe care ştim deja că le va avea PNRR, adică o economie verde, o eco­nomie digitală, astea sunt proiec­te­le cu care vrem să punctăm şi în Timişoara”, a declarat primarul Timişoarei.

Managementul cartierelor, „ţintă” pentru administraţia locală

Primăria din Timişoara lucrează în acest moment la crearea unui serviciu care se va ocupa cu managementul cartierelor, iar fiecare cartier va avea desemnat un manager de cartier, adică un funcţionar din cadrul primăriei responsabil pentru legătura cu cetăţenii, ONG-urile şi firmele din cartierul respectiv.

„Trebuie să ne asigurăm că noi ca administraţie ştim şi problemele şi soluţiile din fiecare cartier şi nu va fi doar o chestie digitală, ci şi o chestie fizică. Cine ştie, poate la un moment dat vom putea să deschidem şi mici primării de cartier, tocmai să ne apropiem mai mult de cetăţeni“, a completat Fritz.

Concret, planurile primăriei includ o interconectare mai bună a cartierelor din Timişoara prin intermediul infrastructurii şi a transportului în comun, dar şi regenerare urbană.

„Trebuie să ne uităm în primul rând cum sunt conectate cartierele la transportul în comun, să ne uităm la calitatea spaţiului public, iar în cartierele unde avem multe blocuri ridicate în perioada comunistă vrem să lucrăm la proiecte mari de regenerare urbană în care reconectăm spaţiile verzi dintre blocuri, creăm alei pietonale, creăm o infrastructură inclusiv pentru biciclete“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.