Primăria unui mare oraş din vestul ţării devine obiectiv turistic!

144

Începând de anul viitor, clădirea primăriei municipiului Oradea va intra în reparaţii capitale şi în mai multe transformări, astfel încât după terminarea lucrărilor, o bună parte a acesteia să devină spațiu dedicat turiştilor.

Va intra în amenajări Sala Mare (Sala Traian Moşoiu) a Primăriei Oradea, unde va fi amenajat un amfiteatru, va mai fi amenajat şi un muzeu cu istoria zonei centrale a oraşului şi a primăriei, iar mai multe birouri din apropierea cabinetului primarului se vor demola pentru a se reconstrui o sală mai mare după un plan mai vechi. După finalizarea lucrărilor se doreşte ca Primăria Oradea să devină un reper pe harta turistică a oraşului.

Începerea lucrărilor pentru prima fază se vor face cu bani de la bugetul local, clădirea fiind una de patrimoniu se va căuta o posibilitate de finanţare pe vreuna din axe, chiar şi după începerea lucrărilor. Lucrările de amenajare se vor face doar în zona ce va deveni accesibilă pentru turişti.

În 2011 a fost deschis vizitatorilor și Turnul Primăriei Oradea.

Palatul primăriei în Oradea este o clădire amplasată în partea de nord-vest a Pieței Centrale (Unirii). A fost înălțată între anii 1902-1903 după planurile arhitectului Kálmán Rimanóczy. Palatul se află pe fostul amplasament al episcopiei catolice din secolul XVIII. Un element deosebit îl constituie asimetria în plan al construcției, cladirea îmbinând stilul eclectic și renascentist.

LĂSAȚI UN MESAJ