Primăria Timișoara are gaură în buget, dar administratorul public primește mărire de salariu

193
Primarul Timișoarei se plânge că bugetul local a sărăcit mult și că nu are bani să facă plăți, dar aprobă mărire de salariu pentru administratorul public. Și asta în timp ce lucrări importante, cum ar fi cele de la Spitalul de Copii, sunt plătite cu mare întârziere.
Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de administrația Robu, salariul administratorului public, Robert Kristof, va crește din 1 august cu apoape 3.500 de lei. Din anexa atașată proiectului vedem că în prezent salariul de bază al administratorului public este de puțin peste 13.500 de lei.
Dacă documentul este aprobat, atunci veniturile acestuia vor ajunge, de luna viitoare, la aproape 17.000 de lei. Mărirea a fost solicitată chiar de Kristof, care susține că merită bani mai mulți pentru că administrează fonduri europene, iar modificarea legii 153/2017 îi permite să beneficieze de o majorare de 25%. Această prevedere cuprindea doar viceprimarii, dar acum îi cuprinde și pe administratorii publici. Proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali timișoreni la prima ședință de plen.

LĂSAȚI UN MESAJ