Centura de sud a Timișoarei, încotro? Contestațiile plimbă proiectul între instanțe

1244

Șanse minime ca lucrările de construire a variantei de ocolire a Timișoarei pe partea de sud să înceapă anul acesta. Este deja mijlocul verii, iar contestațiile depuse la începutul anului, atunci când a fost desemnat un constructor, plimbă proiectul de la instanță la instanță.

Ultima decizie în privința constructorului care va ridica centura a venit de la Tribunalul București. Magistrații din capitală au respins contestația depusă de una dintre asocierile prezente la licitație, dar decizia nu este definitivă. Acum, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. Însă judecătorii nu au fixat încă un termen, iar fără o decizie definitivă, proiectul bate pasul pe loc. Mai există riscul ca dosarul să ajungă și la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce înseamnă un nou proces anevoios.

”Constructorii și-au făcut un obicei să depună contestații chiar dacă le pierd. Nu au în vedere însă faptul că prin acest joc al contestaiilor întârzie semnarea contractelor și începerea lucrărilor la obiective de interes public. Sperăm ca noua cauțiune impusă de legislație să mai taie elanul unora de a face contestații inutile. Din păcate, pentru procedurile începute pe vechea lege se merge până la finalizare tot pe vechile prevederi legale”, a declarat pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Centura Timișoarei pe partea de sud ar urma să aibă 25 de kilometri. Termenul este de 30 de luni, din care 6 luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic, iar 24 de luni, șantierului. Astfel, dacă procedurile în instanță nu sunt grăbite, anul 2021 va prinde Capitala Europeană a Culturii tot fără centură ocolitoare și tot cu TIR-uri prin oraș.

Centura de sud a Timișoarei sau bătaia de joc a politicienilor de toate culorile! Cum stau, în realitate, lucrurile în privința centurii fantomatice

LĂSAȚI UN MESAJ