Primăria Timișoara amenință firma liberalului Olariu că-i va rezilia contractul! Dacă acesta nu va finaliza clădirea Spitalului de Copii în termenul convenit-VIDEO

3631

Lansată cu mult tam-tam mediatic și cu promisiunile politico-electorale aferente, inițiativa construirii unui nou spital de copii la Timișoara, acum mai bine de trei ani, pare să aibă o soartă mai degrabă incertă, dacă nu chiar nefericită. Cum precedentele de acest fel abundă în orașul de pe malurile Begăi, (să ne amintim de dezastrul în care a ajuns clădirea a ceea ce trebuia să fie noul spital municipal, de pe Calea Torontalului, care de peste 20 de ani zace în paragină) există temerea că și viitorul spital de copii ar putea repeta povestea sus-pomenită.

Cert este că lucrările la clădirea din centrul Timișoarei, în care Primăria, în cota cea mai mare, și Ministerul Sănătății, într-o masură mai mică, au investit până acum vreo 8 milioane de euro, sunt, în momentul de față, aproape în conservare. Asta, deoarece, cei câțiva muncitori care mai mișunau prin șantier zilele trecute, își făceau în fapt de lucru, pentru că, în rest, lucrările n-au mai avansat de luni bune!

Legat de situația Spitalului de Copii, șeful Primăriei Timișoara, Nicolae Robu, ne-a declarat că este convins că acest spital va fi funcțional, în cele din urmă. El a mai ținut să precizeze că în cazul în care firma Prompt, care aparține colegului său de partid, Mihai Olariu, nu va fi în stare să finalizeze la termen lucrările, contractul cu respectiva societate va fi reziliat.

Între timp, firma amintită a intrat în insolvență, ceea ce ridică serioase semne de întrebare în legătură cu capacitatea acesteia de a duce la capăt proiectul.

Prin urmare, rămâne de urmărit ce destin va avea, finalmente, clădirea care ar trebui să găzduiască, până la finalul acestui an, noul Spital de Copii din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ