Prima deplasare europeană, Stade Francais – Saracens

116

Campioana României la rugby merge la Paris pentru a doua confruntare europeană. SCM Timișoara Saracens va înfrunta pe Stade Francais, joi seara, într-un duel al învinselor primei etape.

Codașele grupei 5 din Challenge Cup după prima rundă vor sta față în față în meciul ce deschide etapa secundă. Timișoara se deplasează la Paris pentru o altă confruntare teribilă contra lui Stade Francais. După ”botezul” de foc contra lui Edinburgh (scor 17-59), elevii lui Grainger Heikell vor să demonstreze printr-o evoluție bună că că proporțiile scorului au fost exagerate în meciul cu scoțienii.

Campioana României va avea de înfruntat o echipă pariziană rănită după dușul rece cu Harlequins, 21-43, precedat de alte trei eșecuri în campionat. Stade Francais își va dori cu ardoare să câștige și să șteargă amintirea eșecul de la Londra. Iar gruparea din Ronaț pare adversarul perfect pentru revirimentul francezilor. Cu atât mai mult cu cât echipa din Paris a câștigat ultimele 8 dueluri cu teamurile românești.

Francezii sunt antrenați de un argentinian, Gonzalo Quesada, și au un lot înțesat de internaționali francezi, australieni, sud-africani, fijieni, samoani, italieni și georgieni. Italianul Sergio Parisse și australianul Will Genia reprezintă figurile emblematice ale parizienilor.

Partida are loc pe arena Jean Bouin din Paris, de la ora 21 ora României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ