Premiile Grammy 2016 – lista câştigătorilor-VIDEO

120

Cântăreţul hip-hop Kendrick Lamar a fost marele învingător al celei de-a 58-a ediţii a galei Grammy, câştigând printre altele trofeele la categoriile cântecul anului şi discul anului, iar cântăreaţa pop-country Taylor Swift a primit premiul pentru albumul anului.

Rapperul Kendrick Lamar a dominat ediţia din acest an a premiilor Grammy, care a avut loc luni seară, la Los Angeles, câştigând cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun album rap, care i-a fost acordat pentru discul său „To Pimp A Butterfly”, pentru cel mai bun cântec rap şi pentru cea mai bună interpretare rap, pentru melodia „Alright”, pentru cea mai bună colaborare rap/cântec şi cel mai bun videoclip, acest premiu din urmă fiind împărţit cu Taylor Swift, graţie colaborării lor la piesa „Bad Blood”.

Pe de altă parte, cântăreaţa pop-country Taylor Swift a câştigat cel mai important premiu al galei Grammy 2016, respectiv trofeul pentru albumul anului, pentru discul său „1989”. Taylor Swift a devenit astfel prima femeie care a câştigat acest premiu de două ori.

Taylor Swift a primit la ediţia din acest an a premiilor Grammy trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun album pop vocal, tot pentru „1989”. Acesta a fost cel mai bine vândut album din lume, în 2014.

În discursul său de pe scena premiilor Grammy, Taylor Swift a susţinut un discurs motivaţional. „Fiind prima femeie care câştigă premiul pentru albumul anului de două ori la gala Grammy, doresc să le spun tinerelor: Vor fi oameni care pe parcursul drumului vostru vor încerca să vă submineze sau să profite de pe urma succesului vostru sau a celebrităţii voastre. Dar dacă vă concentraţi asupra muncii voastre şi nu lăsaţi acele persoane să vă abată de la drumul vostru, cândva, când veţi ajunge unde vă doriţi, vă puteţi uita în jur şi veţi şti că voi şi oamenii care vă iubesc v-au adus acolo. Şi acesta va fi cel mai fericit sentiment din lume”.

Pe de altă parte, cântăreţul R&B Bruno Mars şi producătorul Mark Ronson au câştigat premiul pentru înregistrarea anului, pentru melodia „Uptown Funk”.

La rândul său cântăreţul britanic Ed Sheeran a câştigat primele sale două premii Grammy din carieră, la categoriile cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo, pentru melodia „Thinking Out Loud”.

Gala premiilor Grammy 2016 a inclus numeroase momente artistice, printre care şi unul în care cântăreaţa americană Lady Gaga i-a adus un omagiu cântăreţului britanic David Bowie, care a decedat pe 10 ianuarie.

Lady Gaga, câştigătoare a şase premii Grammy, este la rândul său renumită pentru capacitatea de a se reinventa permanent, după ce a cunoscut celebritatea, în anul 2008. În acest tribut „psihedelic”, Lady Gaga a încercat să surprindă esenţa artistică a lui David Bowie, artista interpretând zece din melodiile regretatului cântăreţ: „Space Oddity”, „Changes”, „Ziggy Stardust”, „Suffragette City”, „Rebel Rebel”, „Fashion”, „Fame”, „Under Pressure”, „Let’s Dance” şi „Heroes”.

Iată în continuare lista câştigătorilor la principalele categorii:

Albumul anului: „1989” – Taylor Swift

Cel mai bun artist nou: Meghan Trainor

Cel mai bun album rock: „Drones” – Muse

Cea mai bună interpretare rock: „Don’t Wanna Fight” – Alabama Shakes

Înregistrarea anului: „Uptown Funk” – Mark Ronson şi Bruno Mars

Cântecul anului: „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran & Amy Wadge

Cel mai bun album pop vocal: „1989” – Taylor Swift

Cea mai bună interpretare pop solo: „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran

Cel mai bun album pop vocal tradiţional: „The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern” – Tony Bennett & Bill Charlap

Cel mai bun videoclip: „Bad Blood” – Taylor Swift şi Kendrick Lamar

Cea mai bună înregistrare dance: „Where Are U Now” – Skrillex şi Diplo, cu Justin Bieber

Cea mai bună interpretare R&B: „Earned It (Fifty Shades Of Grey)” – The Weeknd

Cel mai bun album R&B: „Black Messiah” – D’Angelo şi The Vanguard

Cel mai bun album urban contemporan: „Beauty Behind The Madness” – The Weeknd

Cel mai bun album de muzică country: „Traveller” – Chris Stapleton

Cel mai bun cântec country: „Girl Crush” – Hillary Lindsey, Lori McKenna & Liz Rose (Little Big Town)

Cea mai bună interpretare metal: „Cirice” – Ghost

Cel mai bun album rap: „To Pimp A Butterfly” – Kendrick Lamar

Cea mai bună coloană sonoră: „Amy” – Amy Winehouse

Cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuale: „Glory” – Lonnie Lynn, Che Smith & John Stephens (Common şi John Legend)

LĂSAȚI UN MESAJ