Timișoara „turează motoarele” în cursa pentru capitala culturală a Europei!

98

Conducerea Asociației „Timişoara Capitală Culturală Europeană” lucrează cu motoarele turate la maxim în aceste zile.

Este vorba de faptul că oficialii timişoreni pun la punct ultimele detalii în privința dosarului care urmează a fi depus pentru runda finală din luna august. Astfel, programul de dinaintea „finalei” este unul extrem de încărcat, potrivit precizărilor făcute de Simona Neumann, directorul asociației.

„În aceste zile, se află în Timişoara unul dintre cei mai redutabili experți internaționali în domeniul candidaturilor la titlul respectiv, urmând ca astfel de legături între asociație și diverși specialiști în domeniul proiectelor de candidatură la capitala europeană a culturii să se intensifice până la mijlocul acestei veri”, a punctat doamna Neumann.

Calendarul candidaturii Timișoarei arată astfel: pe 12 august este termenul limită de depunere a dosarelor finale ( reamintim că în cursă au mai rămas patru orașe: Timișoara, București, Cluj și Baia-Mare), iar la sfârșitul lunii august, respectiv la începutul lunii septembrie, o dată certă nu s-a anunțat încă, urmând să aibă loc vizita juriului internațional la Timișoara.

„Până atunci, activitățile asociației se vor centra pe respectarea acestui calendar, cu pregătirea celor trei etape de concurs, prin implicarea sectorului cultural, atât cel instituționalizat, dar și al celui independent și underground. În acest sens, am inițiat seria întâlnirilor de joi, în jurul proiectului TM 2021, cu grupurile menționate mai devreme”, a mai precizat Simona Neumann.

O chestiune care ţine de relațiile excelente ale Timișoarei cu regiunile estice și central-europene ( aspect care are o logică solidă în ochii juriului internațional, apropo de multiculturalitatea Banatului! ) este faptul că orașul Novi Sad, al doilea oraș ca mărime din Serbia, a anunțat că susține candidatura Timișoarei la titlul de capitala europeană a culturii!

LĂSAȚI UN MESAJ