China vrea să aşeze la aceeaşi masă Statele Unite şi Coreea de Nord

95

Ministerul chinez de Externe a îndemnat Statele Unite şi Coreea de Nord să iniţieze negocieri directe pentru depăşirea problemelor bilaterale, după o serie de teste militare efectuate de regimul stalinist de la Phenian.

„Problema nucleară din Peninsula Coreea este între Statele Unite şi Coreea de Nord”, a declarat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„Îndemnăm Statele Unite şi Coreea de Nord să iniţieze discuţii, să comunice, să negocieze, să analizeze modalităţi de soluţionare a rezonabilelor preocupări reciproce”, a precizat oficialul chinez.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune pe 7 februarie, afirmând că a plasat pe orbită un satelit. Statele Unite şi alte ţări au condamnat utilizarea tehnologiei balistice de către regimul Kim Yong-Un. În ianuarie, Coreea de Nord a anunţat testarea unei bombe termonucleare.

Şi China a condamnat testele militare nord-coreene, dar a criticat planurile Statelor Unite de a instala sisteme antibalistice avansate în Coreea de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ