Premii de 5000 de euro pentru soluții de viitor la Future Youth Summit

61

Recent au avut loc prezentările a 7 participanți din programul Future Youth Summit, un fellowship de 6 luni care a implicat peste 100 de tineri lideri din România, Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Serbia, Grecia, Bulgaria, Ungaria și Belarus.

Două echipe din România și Turcia au primit suport financiar de 5000 de euro pentru soluții antreprenoriale în artă, educație și agricultură.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alina Achim-Inayeh, director Bucharest Office la German Marshall Fund; Bogdana Popa, CSR Communication la Kaufland Romania; Ionuț Stanimir, director de Marketing & Comunicare al BCR și Ciprian Stănescu, președinte, Social Innovation Solutions.

Proiectele câștigătoare:
ArtLink | Bogdan Topârceanu – România, a primit un suport financiar de 3000 euro:
ArtLink reprezintă o soluție digitală concepută în timpul pandemiei COVID-19 prin care comunitatea internațională de artiști este susținută să păstreze legătura cu publicul său prin intermediul Realității Augmentate.

„Future Youth Summit a fost o experiența de creștere foarte bine pusa la punct. Dimensiunea internațională a fost unul dintre aspectele cheie, ajutându-ne să înțelegem mai bine problemele globale, și nu doar locale la rezolvarea cărora putem contribui. Democratizăm și mai puternic acum accesul la artă și cultura prin intermediul ArtLink” spune Bogdan Topârceanu de la ArtLink

ConFarm | Elif Nisa Güler – Turcia, a primit un suport financiar de 2000 euro
ConFarm produce ferme ale viitorului folosind agricultura hidroponică în recipiente transparente speciale pentru a servi alimente proaspete și sănătoase oamenilor din orașele Turciei până în satele îndepărtate din Africa.

„În timpul fellowship-ului FYA, am vorbit despre transformarea lumii într-un loc mai bun. Prin urmare, posibilitatea de a face schimb de idei cu oameni din multe țări diferite a făcut această călătorie mai semnificativă pentru mine. Sunt foarte fericită că am completat formularul de aplicație deoarece am crezut în visul ConFarm. Mulțumesc familiei FYS și colegilor mei de echipă Șeyma Alan și Erdem Canaz care a fost cu mine în această aventură” declară Elif Niza Güler, ConFarm

Celelate proiecte selectate în finală au fost:

Social Hub: Work by Day, Play by Night | Dragoș Sassu – România
Un spațiu de coworking în timpul zilei și facilitarea unei experiențe de boardgames seara, într-un mediu construit în jurul autonomiei și autoservirii.
ARgora | România Elena Cobianu – România
Platformă de e-commerce cu imagini 3D și probare virtuală a produselor.
HARVest | Sarah Harvath – România
Dezvoltarea unei comunități a profesorilor în care să învețe cum să comunice în mod eficient prin videoclipuri captivante.
Rural relocation services | Stylianos Kavvadias – Grecia
Un serviciu de relocare pentru angajații care pot lucra remote în zonele rurale din Grecia, incluzând un pachet de servicii (găsirea școlii sau a casei, taxe, mutarea mobilierului, etc.)
3Rization | Tamar Abzianidze – Georgia
Proiectul intenționează să schimbe comportamentul social către problema gestionării deșeurilor, elaborând prima hartă a punctelor de reciclare din Georgia.
Future Youth Summit s-a desfășurat în perioada Octombrie 2020 – aprilie 2021 și a constat într-o serie de webinarii și workshop-uri cu teme ca viitorul muncii, economie digitală, impact social, foresight, schimbări sistemice, leadership sau organizare comunitară alături de peste 20 de experți internaționali.

Future Youth Summit este organizat de Social Innovation Solutions și susținut de The Black Sea Trust Fund, Kaufland România și BCR.
Future Youth Summit a dezvoltat acest Fellowship împreună cu Global Shapers Bucharest Hub, Social Impact Award International, SuperTeach, Vreau să fiu Antreprenor, Merito, Insights, American Councils, Educativa, Aspire Academy, Edison, Ashoka, National Youth Council of Moldova, ANOSR, Empower Her, Ardor, Scoala de Valori, Fundația Comunitară Oradea sau Enformation.
_
Social Innovation Solutions este o organizație care oferă consultanță și asistență pentru ONG-uri și corporații cu privire la impactul social, tendințele viitoare și inovația și gestionează o varietate de programe educaționale și competiții de afaceri precum Social Impact Award și Future Makers sau platforme de conversații precum Future Summit, Future Youth Summit sau Future Talks.

LĂSAȚI UN MESAJ