Pregătiri pentru carantină, în caz de urgență, în Timiș. Posibil caz de coronavirus

142

La nivelul județului Timiș a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență în contextul îmbolnăvirilor cu coronavirus în Europa, mai ales în Italia unde au fost înregistrate mai multe cazuri. În Timiș există un posibil caz. O femeie care a revenit recet din Italia a fost preluată, luni dimineața, de o ambulanță i transportată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Autoritățile din județ și din Timișoara sunt pregătite în caz de carantină. Primăria și Consiliul Județean sunt dispuse să ofere containere pentru izolarea posibililor bolnavi. Acestea ar putea fi amplasate în orașul de pe Bega, dar și în județ, în apropierea vămilor.

În cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, autoritățile au decis ca toți cei care ajung în județul nostru din zonele unde sunt focare de coronavirus să stea în carantină. De asemenea, în toată vămile și în Aeroportul Timișoara sunt în permanență medici care verifică stare pasagerilor. Principalul subiect discutat la ședința de urgență a fost identificarea spațiilor în care pot fi cazate persoanele care intră în țară venind din Italia, din localitățile aflate în carantină – Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo, Vo Euganeo.
Toate persoanele care vin în România din localitățile afectate sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea în carantină 14 zile după intrarea în țară. Totodată, se va semna un Protocol între Direcția de Sănătate Publică, Jandarmerie și Poliția, pentru ca persoanele care intră în țară din zonele în carantină să fie conduse în spațiile special amenajate și să asigure paza acestor locații. A fost asigurat personal medical 24/24 ore în punctele de frontieră din județ, care verifică starea de sănătate a persoanelor care intră în țară.
Lista cu spațiile disponibile în județul Timiș, care sunt verificate în aceste ore de către Direcția de Sănătate Publică, va fi transmisă astăzi Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății. În plus, atât Primăria municipiului Timișoara, cât și Consiliul Județean, urmează să achiziționeze containere care vor fi instalate în Timișoara și județ, în care vor putea fi cazate persoanele carantinate. Containerele vor fi dotate cu tot ce este necesar – apa curentă, toalete individuale, mobilier… Prefectul județului Timiș a cerut Direcției de Sănătatea Publică Timiș, Poliției de Frontieră și Aeroportului Internațional Timișoara să actualizeze în permaneță pe site-urile lor zonele afectate de coronavirus.
În plus, a solicitat DSP extinderea campaniei de informare a populație privind infecția cu coronavirus și măsurile de prevenire care trebuie luate.

LĂSAȚI UN MESAJ