Grupuri de migranți, depistate în centrul Timișoarei

30

Tot mai mulți migrați își fac veacul în centrul Timișarei. Trei grupuri au fost depistate, la finalul săptămânii trecute, de polițiștii locali. Străinii nu aveau acte și intraseră ilegal în România.

”În cursul zilei de vineri, polițiștii locali au observat în Piața Victoriei, în zona ceasului, patru persoane care, la apariția patrulei, au grăbit pasul încercând să o evite. S-a trecut la legitimarea acestora, constatându-se că persoanele în cauză, patru la număr, fac parte din categoria migranților, au vârste între 33 și 19 ani, și sunt din Algeria. Cei în cauză nu dețineau documente legale pentru șederea în România și au declarat că au intrat ilegal în țara noastră. Câteva ore mai târziu, tot în zona centrală, pe str. Alba Iulia, polițiștii locali au observat patru tineri care au devenit agitați la vederea patrulei. Cei în cauză au fost legitimați, din discuțiile cu ei constatându-se că au vârste între 19 și 32 de ani, sunt cetățeni palestinieni și nu dețin documente, intrând ilegal în România. Duminică, tot în Piața Victoriei, a fost depistat un cetățean sirian, de 19 ani, care de asemenea nu deținea documente și a intrat ilegal în țara noastră”, a transmis Poliția Locală.

Toți cei în cauză au fost predați pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Migranții găsiți pe străzi ajung în Centrul pentru Azi din Timișoara. De aici însă pot pleca oricând, pentru că centrul este unul cu regim deschis.

LĂSAȚI UN MESAJ