Precizări de ultimă oră despre cardul european de asigurare de sănătate!

240

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis le reaminteste asiguratilor ca pot beneficia gratuit de cardul european de asigurat.

“Pentru ca o persoana sa beneficieze de cardul european de asigurat este nevoie, in primul rand ca persoana care solicta acest document, sa aiba calitatea de asigurat. Daca aceasta conditie este indeplinita, se completeaza o cerere tip, cu datele de identificare si adresa la care se doreste primirea cardului, la care se anexeaza o  copie dupa buletin/cartea de identitate. In cazul copiilor care nu au 14 ani, parintii trebuie sa ataseze si  o copie dupa certifcatul de nastere”, a declarat Presedintele-Director General CJAS Timis, Victor Dumitrascu.

In primele sapte luni ale acestui an au fost eliberate un numar de 11481 de carduri europene de asigurat, comparativ cu anul 2017 cand s-au solicitat , pentru aceiasi perioada 11284 de astfel de carduri.

Cardul europen de asigurat confera dreptul titularului,  de a beneficia de asistenta medicala devenita necesara, in cursul unei sederi temporare, intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul are o valabilitate de 12 luni de la data eliberarii.

LĂSAȚI UN MESAJ