marți 2 iunie 2020
Povestea tragică a unui tânăr abandonat de mic de părinți și crescut...

Povestea tragică a unui tânăr abandonat de mic de părinți și crescut într-un centru de plasament. A sfârșit pe fundul unui lac

127

Un tânăr de numai 18 ani, părăsit de părinţi când era mic şi dat afară din locuința DGASPC pentru că ajunsese la vârsta majoratului, Vasile Burtea a sfârșit pe fundul unui lac din Buzău.

Vasile şi fratele lui mai mic au fost părăsiţi de mici de părinţi, ajungând într-un centru de plasament. Mai târziu, cei doi aveau să fie despărţiţi, când Vasile a fost dat în grija unei familii din Nehoiu, în timp ce fratele lui, cu trei ani mai mic, a ajuns la un centru din Berca.

Practic, puştiul a fost crescut de Protecția Copilului, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea la liceu, fusese mutat într-o locuință de tip rezidențial din cartierul Dorobanți.

Însă Vasile a împlinit 18 ani în luna iunie, moment în care, potrivit legii, a trebuit să părăsească apartamentul DGASPC. A fost găzduit de un prieten, însă nu pentru mult timp.

Prietenii nu au mai dat de Vasile din data de 20 noiembrie, atunci când urma să aibă loc o reuniune cu foștii colegi. Tânărul ar fi fost foarte abătut, lucru care i-a îngrijorat pe toți amicii lui.

Ieri, la prânz, tânărul a fost găsit mort pe fundul lacului din Parcul Marghiloman din Buzău. Trupul nu prezenta urme de violență, însă era într-o stare avansată de descompunere, afându-se în apă de cel puţin două zile. Cadavrul a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei.

Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta Blăjani şi era alintat Messi.

Chiar dacă, iniţial, s-a vehiculat varianta unei crime, examinarea cadavrului a infirmat această supoziție. Trupul nu prezenta urme de violență, însă era într-o stare avansată de descompunere, afându-se în apă de cel puţin două zile. Cadavrul a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei.

Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta Blăjani şi era alintat Messi. Pe pagina oficială de Facebook, echipa a postat un mesaj de condoleaţe.

„Va asteptam la podul Parcului Marghiloman, acolo unde trupul neinsufletit al lui Vasile Burtea a fost gasit. Sa-i aprindem o lumanare pentru a-i lumina drumul unei victime a sistemului de protectie ce l-a izgonit si aruncat ca pe o carpa in strada. Deocamdata sunt singurul ce o sa ma interesez inspre a-i permite o inmormatare cat de cat decenta. Toti cei care doriti sa ajutati cu ce puteti, va rog sa-mi scrieti in privat. Vasile Burtea nu are parinti sau posibilitati pentru a-si incheia ultima parte a vietii sale cu decenta. O rugaciune din partea celor ce l-au recunoscut o persoana draga, il poate ajuta enorm”.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ