Politehnica, învinsă și de Dinamo

102

SCM Politehnica Timișoara a legat al treilea eșec la rând în Liga Națională și rămâne în subsolul clasamentului. Studenții au pierdut duminică derby-ul etapei a patra cu Dinamo București, 33-34 (17-19).

Studenții rămân fără victorie pe teren propriu în actualul campionat după ce au pierdut și cea de-a doua confruntarea de acasă. Un 33-34 în fața campioanei Dinamo într-un duel aprig disputat. O înfrângere conturată în ultimele secvențe ale partidei după ce alb-violeți au avut ultimul atac dar l-au irosit și au pierdut șansa unui egal prețios în fața campioanei.

Din start trebuie spus că vizita lui Dinamo nu mai atrage în Timișoara decât o mie de spectatori. Dacă în alți ani meciurile cu Dinamo se disputau într-o atmosferă incendiară, de această dată timișorenii probabil că nu au considerat interesant un joc între o echipă de Liga Campionilor și una de Cupa EHF.

Revenind la meci trebuie spus că a fost o dispută aparent inegală. Fără linie de 9 metri și un joc cu pivotul în atac, gazdele s-au zbătut să țină ritmul cu cea mai bună linie ofensivă din Liga Națională. Cu doar câteva goluri marcate de pe interi și aproape nimic de pe pivot, Politehnica l-a evidențiat pe extrema dreapta Marko Lasica și a marcat din combinații pe zona centrală.

Cu un lot evident superior creat pentru Liga Campionilor și în special cu forță în ofensivă, Dinamo a fost echipa care a dictat ritmul. Bucureștenii au început mai greu și după 6 minute aveau încă 0 pe tabelă. Au reușit însă ca până la pauză să înscrie de 19 ori (!) dovedindu-și forța din atac. Poli a răspuns de pe exterma dreapta, Lasica a marcat 8 goluri în totalul de 17 al echipei sale. După pauză însă oaspeții s-au apărat mai bine în zona sârbului și alb-violeții au fost nevoiți să găsească altre trasee.

Dinamo a condus în partea a doua și cu 4-5 goluri, dar diferența s-a topit pe final după intervențiile reușite ale portarului Savic. Poli a avut ultimul atac cu 10 secunde rămase de joc, dar soluția gândită de Milosevic a eșuat și Poli pierde al doilea meci acasă în acest sezon.

Poli: Lasica – 9 goluri, Fenici – 7 goluri, Lazarov – 6 goluri, Marjanovic – 3 goluri, Ștefan – 3 goluri, Simovic – 3 goluri, Milosevic – 2 goluri.

Dinamo: Șandru – 9 goluri, Asoltanei – 8 goluri, S. Esteki – 6 goluri, Vrankovic – 3 goluri, Capotă – 2 goluri, A. Esteki – 2 goluri, Seyedalireza – 2 goluri, Mocanu – 1 gol, Criciotoiu – 1 gol.

Poli se deplasează în următoarea etapă din nou în Moldova, pentru duelul cu CSM Focșani, urmând ca în 1 octombrie să primească acasă vizita lui Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ