Pași mărunți pentru ASU Poli și Ripensia

130

Divizionarele ASU Poli și Ripensia par să fi intrat în sfârșit în ritmul eșaloanelor din care fac parte dina ceastă vară. Alb-violeții și roș-galbenii au obținut câte un punct prețios în meciuri contra unor formații cu experiență.

Promovate în această vară în eșaloanele superioare, ASU Poli și Ripensia nu au avut parte de startul de sezon pe care și l-ar fi dorit. Din contră, scenariul dorit de fani a fost departe de realitate. Încet încet cele două echipe au strâns rândurile și rezultatele pozitive au început să apară. Alb-violeții au spart gheața în etapa a cincea, în timp ce roș-galbenii au fost ceva mai harnici și au adus primul succes în runda a doua.

În etapa din acest week-end Poli a adunat al cincilea punct în acest eșalon secund. Un 1-1 pe teren propriu cu FC Brașov. Puțin dacă ținem cont că vorbim de etapa a șaptea, mult dacă privim în urmă și vedem lotul brașovenilor alcătuit din oameni cu mare experiență în prima ligă. De altfel fostul jucător al lui Poli din perioada Iancu, Ștefan Grigorie, a marcat pentru brașoveni în minutul 57, iar Blănaru a refăcut egalitate patru minute mai târziu.

Echipa suporterilor rămâne antepenultima în Liga 2 înaintea celui mai accesibil meci, cel din intermediara de miercuri. Violeții vor înfrunta pe Șoimii Pâncota, lanterna seriei ce s-a făcut remarcată până acum cu rezultate șocante pentru fotbal: 0-16 și 0-18!

Egala Lugojului

Runda a treia din Liga 3 a programat primul derby timișean. Nou-promovata Ripensia Timișoara a primit în Ciarda Roșie vizita lui CSM Lugoj. S-a încheiat 2-2 cu un punct mare pentru roș-galbenii ce au revenit de la 0-2 în inferioritate numerică. Drăgoescu a deschis scorul pentru lugojeni în minutul 17, iar apoi Ripensia l-a pierdut pe Briciu pentru două galbene. Bozian a majorat avantajul oaspeților înainte ca Filip să dea primul semnal al revenirii Ripensiei cu golul din minutul 65. În minutele de prelungiri Olărescu a marcat golul egalării și Ripensia adună 4 puncte.

În cadrul aceleiași etape ACS Poli II a fost surclasată la Cermei, 0-4, și Becicherecu Mic a trecut de Giarmata cu 3-0. În clasament ASC Poli, Lugojul și Ripensia ocupă în ordine locurile 4, 5, 6. În runda următoare Ripensia are parte de un nou duel local, cu vecina din Giarmata.

LĂSAȚI UN MESAJ