Ploi, vânt puternic și risc de inundații în județele din vestul României

920

Județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara sunt sâmbătă, până la ora 20.00, sub informare meteo de intensificări ale vântului și precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, anunță ANM.

Pe parcursul zilei de sâmbătă aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15-20 l/mp.

În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25-30 l/mp.

Izolaţ vor fi condiţii de polei, anunţă meteorologii.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, în Banaţ Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Având în vedere cantitățile de precipitații anunțate, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emiş pentru perioada 03 februarie, ora 09.00 – 04 februarie ora 15.00, o atenţionare Cod Galben de inundații.

Sunt preconizate scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ