Încep cursurile de zbor în Banat, vezi aici unde are filiale Aeroclubul României

1414

Aeroclubul României va deschide oficial sesiunea cursurilor teoretice şi practice pentru piloți și parașutiști, în cadrul unor evenimente ce vor avea loc sâmbătă, în toate cele 16 unităţi ale organizației din București și teritoriu.

„Ca în fiecare an, tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, pot participa gratuit la cursuri în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor în cadrul Aeroclubului României”, se arată într-un comunicat al organizației.

În ţară, festivităţile vor avea loc după cum urmează:
– Arad, sediul Aeroclubului Teritorial Arad (în incinta Aeroportului Arad), ora 10.00;
– Caransebeş, Casa de cultură „George Suru”, Str. Mihai Viteazul nr. 6, ora 11.00;
– Deva, Aeroclubul Teritorial Deva – Aerodrom Deva-Săuleşti, DJ 700, km 1,2, Loc. Săuleşti, Jud. Hunedoara, ora 10.00;
– Oradea, Aeroclubul Teritorial Oradea, Calea Aradului km. 5, ora 10.00;

Cursurile sunt organizate în două module, unul teoretic şi unul practic, de zbor. Cel teoretic va avea loc în perioada 3 februarie – 6 aprilie, preponderent în zilele de sfârşit de săptămână, în funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor, şi va fi finalizat cu un examen de absolvire care va constitui şi criteriu de selecţie pentru ocuparea locurilor subvenţionate. Modulul de pregătire practică la sol şi în zbor va începe la sfârşitul lunii aprilile.

„Şi în acest an s-au înscris la cursurile organizate de Aeroclubul României un număr de peste 1.500 de tineri. Dintre ei, vom încerca să selecţionăm, ca de fiecare dată, sportivi care să reprezinte cu succes România la competiţiile de profil şi care să ne încânte cu evoluţiile lor în cadrul demonstraţiilor aeronautice”, precizează Aeroclubul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.