Pistol radar de aproape 20 000 de euro! Pe ce aruncă banii o primărie din vestul țării!

669

Risipă de bani și scandalurile continuă in Consiliul Local Moldova Nouă, cel mai recent scandal fiind de la ultima şedinţă de Consiliu Local din 29.06.2018, 700 de milioane de lei aruncaţi la coșul de gunoi de către Torma şi consilierii PNL, USR si UNPR, sumă deosebit de importantă alocată achiziţiei unui ,, pistol radar,, care ar urma sa fie donat poliţiei rutiere.

Achiziţia a fost facută in cursul acestui an, in baza proiectului de hotarare din 25.04.2018 aprobat in consiliu de către consilierii liberali, sarbi si UNPR ,consilierii PSD si PV opunandu-se , menţionand ca suma nu a fost bugetată şi că, nu sunt considerente plauzibile care sa conducă la aceasta investitie.La nivel national din informaţiile apărute in media sunt circa 670 de radare mobile la 7 milioane de autovehicule iar , la un prim calcul rezulta un radar alocat la 9286 de autovehicule.

In oraşul Moldova Nouă cu toata Clisura Dunării pana la Berzasca nu sunt inmatriculate mai mult de 6000 de autovehicule, Moldova Nouă avand circa 3500. Atunci ne intrebăm care este rolul acestei achiziţii , cand poliţia rutieră din Moldova Nouă are deja două radare mobile suficiente pentru activitatea pe care o desfaşoară.

Dacă pentru Torma achiziţia era necesară pentru creşterea veniturilor din amenzile aplicate şoferilor , consilierul Partidului Verde, d-nul Mihăilescu Mihail, afirma că „prin darea în folosinţă a pistolului radar se aduc atingeri libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti”, şi din nefericire are dreptate.

Noua lege a codului rutier va reglementa amplasamentele acestor echipamente de masurat viteza, iar principalul lor scop va fi prevenţia şi mai puţin panditul şoferilor aflaţi in trafic sau planul de amenzi.Dar pentru ,,binele comunitaţii ,,ce nu face Torma?!

sursa: carasanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.