Piața Volantă din Soarelui are, în sfârșit, condiții decente pentru producători

98

Producătorii locali care își vând marfa în Piața Volantă din Soarelui au, de cum, condiții decente de comerț. Locul a fost modernizat și, potrivit administratorilor pieței, comercinații nu vor mai suferi din cauza vremii.

”Dragi timișoreni, Piața volantă din Zona Soarelui are, de astăzi (n.r. miercuri), o înfățișare nouă, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a unui spațiu acoperit, care cuprinde 12 locuri, destinate exclusiv producătorilor locali. Așadar, în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, veți putea face cumpărăturile într-un cadru nou, civilizat și mai ales, fără grija vremii urâte de afară”, a anunțat Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA.

Pentru a reglementa funcționarea peițelor volante, aleșii locali au aprobat și un regulament. Potrivit acestuia, ”pieţele ţărăneşti de tip volante sunt adunări de agricultori care pun la vânzare produsele pe tarabe sau standuri. De obicei, acestea se desfăşoară în aer liber, dar uneori pot fi şi în interiorul unei clădiri. Aceste pieţe au program regulat, care poate varia de la una la mai multe zile pe săptămână. Consumul de produse locale recâştigă popularitate, mai ales în mediul urban”.

Prima piață volantă a fost deschisă în zona stadionului Dan Păltinișanu. În astfel de locații, clienții pot cumpăra fructe, legume, flori, lactate, mezeluri și alte produse locale.

LĂSAȚI UN MESAJ