Piaţa agroalimentară transfrontalieră, amânată din cauza lipsei finanţării

164

Promisă de mai mulţi ani, piaţa agroalimnetară transfrontalieră, care ar fi trebuit realizată de judeţul Timiş şi Ungaria, nu va deveni realitate prea curând. Asta pentru că autorităţile au aflat că nu se pot accesa fonduri europene.

„Iniţial exista propunerea dezvoltării în comun, de către județele Timiș și Congrad, a unei piețe agroalimentare, însă au apărut semne de întrebare referitoare la eligibilitatea acestui proiect”, transmit reprezentanţii CJ Timiş.

Necunoscând legislaţia şi programele europene, autorităţile din Timiş au mers până la Bucureşti pentru lămuriri. La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au aflat că nu se pot primi bani europeni pentru o piaţa transfrontalieră, acest lucru implicând ajutor de la statul român.

„După clarificările obținute de la Ministerul Dezvoltării și Autoritatea de Management a devenit evident faptul că Piața agroalimentară iese din discuție pe programul de cooperare România-Ungaria. Există însă posibilitatea realizării acestei piețe din alte fonduri europene. Cred în continuare că acest proiect este oportun pentru județul Timiș. În acest moment însă este extrem de important să avem proiecte strategice, care să fie eligibile pentru cei doi parteneri, Timiș și Csongrad, să atragem fondurile europene și să putem să le implementăm cât mai curând”, subliniază Sorin Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ