Peste o sută de intersecții din Timișoara vor fi supravegheate cu 230 de camere video

139

Semafoare noi în zeci de intersecții din Timisoara, radare de viteză și radare de informare, sisteme de detecție a trecerii pe roșu… Toate vor fi posibile începând din primăvara anului 2016.

Proiectul „Managementul traficului și supraveghere video” este la final. Acesta prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. Aparatura a fost achiziționată, dar nu a fost montată. Astfel, potrivit municipalității, vor fi supravegheate 134 intersecții în care vor fi montate 230 de camere video. “În 2016 se vor pune la punct toate intersecțiile și după ce se abordează rând pe rând, se va face o corelare încât traficul la nivel de ansamblu să fie optimizat printr-un control inteligent al semaforizării. Mai sunt de montat camere. Probabil la sfârșit de martie va fi funcțional tot”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că piața Mărăști este printre cele 44 de intersecții care vor fi transformate total.

Proiectul este implementat de asocierea firmelor Swarco Trafic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, iar investiția este de 19,9 milioane de lei, fără TVA. Reamintim, proiectul a fost blocat doi ani și jumătate din cauza contestațiilor depuse de Swarco.

management-trafic-2

LĂSAȚI UN MESAJ