Peste 14 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Timișoara – Moravița

182

Studiul de fezabilitate pentru construirea autostrăzii Timișoara – Moravița, care apoi se va lega cu șoseaua rapidă din Serbia ce duce la Belgrad, va fi realizat în următoarele 32 de luni. Valoarea este una foarte mare – 14,6 milioane de lei.

CNAIR și Ministerul Transporturilor au semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timișoara-Moravița” în vederea acordării finanțarii nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

”Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene”, aflăm de la CNAIR.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :

• Realizarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative,standarde, legi etc.);

• Întocmirea documentației suport și Asistența solicitată pentru depunerea și sustinerea cererii de finanțare;

• Pregătirea documențatiei de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asigurarea asistenței tehnice necesară Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achizitie publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Valoarea totală a proiectului este de 14.693.042,97 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-10.544.270,83 lei, 15% contribuția proprie-1.860.753,67 lei, restul de 2.288.018,47 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ