Update: Percheziții la domiciliul fostului director Transelectrica. Marius Dănuț Carașol, reținut pentru falsificarea diplomei de licență

83

Update: Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica, a fost reținut de procurori, marți, și va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă. Carașol este acuzat că și-a falsificat diploma de licență și a cauzat un prejudiciu de 460 de mii de lei.

 

Trei percheziții au loc marți în București și Ilfov, la domiciliul și la alte imobile deținute de fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol. Acesta este bănuit că s-a folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie, transmite Mediafax citând surse apropiate anchetei.

Sursele citate susțin că cercetările se fac pentru infracțiuni de înșelăciune și uz de fals, constând în modul fraudulos de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer.

Marius Carașol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului. Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul instituţiei în condiţiile în care acesta preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica Bucureşti în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.

„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Electronică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se preciza în răspunsul UPB.

Foto: AGERPRES

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ