Pentru a-i opri pe imigranţi, Austria vrea să-şi facă… reclamă negativă!

254

Metode bizare pentru a-i opri pe imigranţi! Una dintre acestea vine din partea autorităţilor din Austria: Executivul de la Viena plănuieşte să-şi construiască o imagine negativă în Afganistan, cumpărând publicitate pe autobuzele din Kabul! Asta, pentru a-i convinge pe localnici că nu vor avea parte de o primire călduroasă în Austria!

Austria, cu o populaţie care nu depăşeşte 8,5 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimul an 90.000 de solicitanţi de azil, dintre care peste un sfert sunt de origine afgană.

„Guvernul federal a stabilit o limită superioară de 37.500 de solicitanţi de azil pentru acest an. Pentru a respecta acest număr de refugiaţi este necesar să reducem afluxul de migranţi care ajung în Europa. Este o problemă de onestitate să îi informăm pe oamenii din ţările de origine pentru migraţie cu privire la stricteţea condiţiilor de acordare a azilului în Austria”, a explicat ministrul de Interne austriac, Johanna Mikl-Leitner, decizia de a cumpăra reclame pe autobuzele din Kabul.

Viena îşi va face reclamă în Afganistan cu mesajul „Fără azil în Austria”, care scoate în evidenţă condiţiile stricte pentru reunificarea famililor de azilanţi, dar şi acordarea azilului doar pentru o perioadă limită de timp, arată www.news.ro. De asemenea, Austria promite afganilor să crească considerabil numărul deportărilor.

Austria va plăti pentru instalarea de pancarte uriaşe în cinci mari oraşe din Afganistan. Guvernul de la Viena îşi propune să cumpere spaţiu publicitar şi pe o mie de site-uri afgane, dar şi în presa tipărită.

Austriecii au experienţă în lucruri din acestea: anul trecut, Executivul de la Viena a susţinut financiar o campanie publicitară negativă în ziarele din Kosovo, pentru a-i convinge pe kosovari că nu vor găsi o viaţă mai bună în Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ