Pe repede înainte pentru achiziția de autobuze electrice la Timișoara

155

Aleșii locali din Timișoara sunt chemați, ”de îndată” la primărie pentru a se reuni înt-un plen extraordinar. Unele documente din dosarul de accesare a fondurilor europene pentru achiziția autobuzelor electrice are nevoie de modificare.

”Membrii Consiliului Local al Municipiului Timişoara se vor întruni în ŞEDINŢĂ, în data de 08.10.2018, ora 16, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara din B-dul C.D. Loga nr.1. Ordinea de zi a şedinţei:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 410/27.07.2018 – privind aprobarea participării în cadrul proiectului, de aprobare a indicatorilor tehnico-economici/a notei de fundamentare a investiţiei, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi de aprobare a acordului de parteneriat şi a protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale. Hotărârea 410/27.07.2018 se referă la participarea UAT Municipiul Timişoara, ca partener în cadrul proiectului „Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice”, în vederea depunerii şi obţinerii finanţării acestuia din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiţii 4e, Obiectivul specific 4.1”, aflăm de la autorități.

Potrviit proiectului, Primăria Timișoara va primi cele 44 de autobuze electrice, prin MDRAP. Acestea au aproximativ 18 metri lungime și, pentru a funcționa fără problem, în cadrul poriectului se vor cumpăra și 15 staţii de reîncărcare rapidă și 44 de stații de reîncărcare normală a autobuzelor electrice. Costul acestora se ridică la aproape 186 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ