Pe anumite școli din Timișoara ar putea fi pus lacătul în câțiva ani! Cine lansează avertismentul și care vor fi opțiunile elevilor în acel moment

1372

Scăderea accentuată a numărului de elevi din Timişoara, în raport cu anii ’90, spre comparație, dar şi rata în creștere a abandonului școlar, pun serios în pericol posturile multor dascăli din capitala Banatului.

Astfel, peste trei ani, spun statisticile Inspectoratului Școlar al Județului Timiș, situația va deveni critică pentru unele şcoli generale, în special, din Timişoara.

aura-danielescu„Deja anul acesta, comparativ cu anul trecut, a dispărut un număr de douăzeci de clase de elevi. Motivul ține în principal de dinamica în scădere accentuată a demografiei la nivelul întregii țări, dar şi de rata în creștere a abandonului școlar”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al IȘJ Timiș.

Dacă statisticile se vor adeveri, primele disponibilizări de dascăli din sistemul educațional preuniversitar din Timișoara vor avea loc în anul 2019, atunci când urmează să fie atins punctul extrem de scădere al numărului de elevi din învățământul preuniversitar din oraș.

Situația va deveni și mai delicată la nivelul localităților mici din Județul Timiș unde, deja, mai multe grădinițe și unități școlare s-au închis sau urmează să se închidă în anii următori!

Unica soluție pe care, încă de pe acum, IȘJ Timiș o ia în calcul este comasarea unor şcoli din cartierele Timişoarei pentru ca acestea să aibă numărul de elevi necesar funcționării activității didactice normale.

LĂSAȚI UN MESAJ