Patru generații de campioni pe două roți, la doi pași de Timișoara

383

Devine tot mai greu să contabilizezi titlurile de campioni, medaliile şi cupele obţinute de membrii familiei Pascotă, giroceni de fală la origine. Primele două titluri de campion naţional au fost obţinute de Ion Ilie Pascotă, prin anii ‘40, urmat fiind de fiii săi, Ionel şi Petrică Pascotă. Petrică a fost o singură dată campion naţional, iar Ionel a reuşit să-şi adjudece nu mai puţin de şase titluri naţionale.

Apogeul familiei avea să-l atingă însă Ionel Pascotă, fiul lui Ionel, aflat la cea de-a treia generaţie „Pascotă pe două roţi”, care şi-a adjudecat peste 36 de titluri naţionale şi internaţionale şi continuă, cu fiecare an, să adauge noi titluri la un palmares deja impresionant. Şi în acest an, cu o etapă înaintea sfârşitului de campionat, Ionel Pascota a devenit campion naţional, demonstrând încă o dată, de parcă mai era nevoie, că nu se dezminte, că are stofă de mare campion şi atunci când îşi pune ceva în gând, reuşeşte.

A fost să fie însă ca şirul campionilor să nu se întrerupă cu Ionel Pascotă şi, parafrazând zicala cu „ce se naşte din pisică…”, se poate spune că „ce se naşte din Pascotă, tot motociclist rămâne”. Astfel, Patrick Pascotă, fiul super campionului Ionel, a patra generaţie pe două roţi, le calcă netăgăduit pe urma roţilor şi a medaliilor înaintaşilor. Copilul minune Patrik Pascotă a reuşit să-şi îndeplinească, probabil, primul mare vis dintr-o carieră sportivă care se anunţă de excepţie. La doar 8 ani, reprezentantul celei de-a patra generaţii a familiei Pascotă în materie de motociclism a reuşit să cucerească deja un titlu de campion naţional. Patrick Pascotă este primul junior III care câştigă clasa de 50 cmc din cadrul Campionatului Naţional de Motociclism Viteză. Pe circuitul Speed Park, din Bacău, micul motociclist a reuşit să se impună reuşind, implicit, să obţină titlul de campion naţional cu o etapă înainte de finalul Campionatului.

Anul acesta am avut de parcurs 13 etape de motociclism, cinci în Campionatul Naţional şi opt în Campionatul Europei de Est. Campionatul Naţional l-am adjudecat încă din penultima etapă, devenind încă o dată campion naţional. Campionatul Europei de Est se va încheia la Plevna, în Bulgaria, peste trei săptămâni, şi cu o etapă înainte de final avem un avans de 24 de puncte. Trebuie să ne prezentăm la start şi să nu facem nici o greşeală la antrenamente şi la calificări. Abia după această etapă pot spune că vom intra într-un mic concediu” spune mai ”vechiul” și ”noul” campion, Ionel Pascotă.pascota1

Nu a fost un an prea bun pentru familia mea. La ultima etapă am distrus trei motoare, cât nu distrug într-un an, altădată. Patrick a avut accidentul… Important este că acum e bine şi că este un Pascotă din aluat bun. Accidentul nu l-a influenţat în mod negativ, dimpotrivă, l-a îndârjit şi mai mult. Are stofă de mare campion” adaugă Ionel Pascotă.

În acest concediu campionii pe două roți se vor ocupa ceva mai mult de cartea care este în lucru şi care ilustrează viaţa şi activitatea celor patru generaţii de motociclişti Pascotă. Un important ajutor pentru îndeplinirea acestui obiectiv este așteptat din partea Consiliului Local Giroc, și a primarului Iosif-Ionel Toma.pascota-adancata

Mai avem în gând să facem şi un mini-muzeu Pascotă în care să adăpostim motocicleta de concurs a bunicului, dar şi celelalte motociclete de concurs, precum şi medaliile şi cupele care se ridică la un număr de câteva sute… Altceva ce să vă mai spun? Toată viaţa familiei Pascotă, şi vorbesc aici de patru generaţii, s-a desfăşurat şi se desfăşoară în jurul motocicletelor de curse. Asta este viaţa noastră şi nu am putea trăi altfel!” concluzionează Ionel Pascotă.

LĂSAȚI UN MESAJ