Partide cu miză în week-end la Constantin Jude

100

Duminică încărcată la sala Constantin Jude, cu meciuri importante de prima ligă. Handbaliștii și baschetbaliștii de la SCM Timișoara așteaptă susținerea fanilor în confruntările cu echipe mai bine clasate.

Cuplaj de handbal și baschet la final de săptămână în sportul timișorean. Duminică, în intervalul orar 16-20, pe parchetul sălii Constantin Jude, se vor desfășura două jocuri foarte interesante pentru primul eșalon. Confruntări cu importante efecte asupra primei părți a clasamentelor Ligii Naționale de handbal și baschet.

Primii vor intra în luptă handbaliștii, ora 16, într-un meci contra vicecampioanei CSM București. Despărțite de trei poziții, Poli pe 6 și CSM-ul pe 3, cele două echipe ar putea să se dueleze în primul tur din play-off astfel că pe lângă punctele puse la bătaie miza o reprezintă și un avantaj psihologic asupra adversarei. Pentru această partidă studenții nu îl vor putea folosi pe Lasica, extrema fiind în continuare indisponibilă din cauza accidentării.

Cu cea mai bună apărare din campionat, studenții mizează din nou pe organizarea defensivă pentru a tranșa disputa în favoare ei. Este penultima partidă pe teren propriu pentru Poli în sezonul regulat deși până la final mai sunt patru runde programate.

Două ore mai târziu, de la ora 18, pe parchet intră ”leii” lui Tudor Costescu într-un joc aparent imposibil. Liderul campionatului vine la Timișoara cu intenția declarată de a-și păstra avansul și evident șansele cele mai mare la câștigarea titlului de campioană. U Transilvania Cluj-Napoca a câștigat fără emoții primele două dueluri cu bănățenii din acest sezon și a arătat o formă excelentă în ultimele luni, perioadă în care a preluat șefia și a câștigat Cupa României.

De partea cealaltă BCT traversează cea mai slabă perioadă din acest sezon; cu patru eșecuri la rând în toate competițiile și evident un moral scăzut. Tensiunile au apărut și în vestiar la ultimul meci, însă managerul secției dă asigurări că aceste probleme au fost rezolvate. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, Flowers și Rambo sunt incerți.

După primele două etape din Top 6, violeții SCM-ului au ajuns ultimii cu 30 de puncte. Cu 8 victorii în plus, Clujului îi mai lipsesc 2-3 succese pentru a rezolva în avans problema locului întâi.

LĂSAȚI UN MESAJ