Primăria Timişoara vine cu noi precizări privind radarele fixe: amenzile vin acasă! VIDEO

2285

Reprezentanţii Primăriei Timişoara vin cu precizări legate de aplicarea amenzilor care vor ajunge la şoferi acasă dacă sunt surprinşi de radarele fixe.

„În cadrul sistemului de management al traficului şi de supraveghere video, implementat prin proiectul „Trafic management şi supraveghere video”, au fost implementate sisteme tehnice de suport privind aplicarea legii în trafic, precum şi creşterea nivelului de eficienţă şi operativitate a echipelor din teren, respectiv echipamente de detectare a autovehiculelor care depăşesc viteza regulamentară pentru segmentul de drum pe care se deplasează (radare fixe de viteză), precum şi soluţii de identificare a vehiculelor care pătrund în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. Aceste sisteme funcţionează ca aplicaţie de integrare a sub-sistemelor descrise mai sus, respectiv: detecţia vitezei se face cu senzori specifici (bucle inductive duble); detecţia trecerii pe culoarea roşie a semaforului se face cu senzori de trecere cu bucle inductive şi camere de luat vederi dedicate; filmarea la poziţia de măsură se realizează cu cel puţin câte o cameră video, amplasată corespunzător; detecţia automată a numerelor se face software, la nivelul centrului de comandă.
Prin urmare, vă informăm că radarele, camerele video şi sistemele de detecţie a trecerii pe roşu înregistrează şi stochează imagini care pot constitui probe în aplicarea sancţiunilor pentru abaterile constatate. Sancţiunile se vor aplica începând cu data de 14.03.2017”, transmite Primăria Timişoara.

Citeşte şi: Atenție, șoferi! Pornesc radarele din sistemul de semaforizare!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ