Pacienți cu arsuri grave, aduşi de la Chişinău

106

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, duminică, un zbor umanitar de urgență spre şi de la Chişinău.

Zborul, pe ruta Otopeni — Chișinău — Otopeni, urmăreşte transferul în România a trei pacienți care au suferit arsuri grave, în urma unei explozii urmate de un incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova. Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11.

Echipamentele medicale specifice și asistența pacienților pe timpul zborului spre şi de la Chişinău sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici și paramedici militari.

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiază în cafeneaua „La Soacra”, în Piața Centrală din centrul Chișinăului. Un incendiu a izbucnit în clădirea cu două etaje după explozia unei butelii de gaz într-o încăpere a cafenelei. Ambulanţele au ridicat, de acolo, 17 răniți. Administratorii localului, soț și soție, au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, informează autorităţile din Republica Moldova.

foto: https://www.facebook.com/Ministerul-Afacerilor-Interne-Romania

LĂSAȚI UN MESAJ