Pacientă plimbată prin spitale până a murit! Ce i-au transmis medicii

362

O femeie din Satu Mare a murit cu zile după ce a așteptat aproape o lună să afle de ce boală suferă. În cele din urmă numeroaselor infecții, care i-au măcinat organismul, i-au fost fatale. După moartea bătrânei, fiica ei a lansat o serie de acuzaţuu foarte grave la adresa doctorilor de la Spitalul Județean Satu Mare pe care îi acuză de neglijență în serviciu. Decesul femeii de 82 de ani a fost provocat de un șoc septic, potrivit libertatea.ro.

„Eu am pierdut pe mama… nu o mai pot aduce înapoi, dar, totuși, să nu se aștepte 26 de ore la urgențe, e foarte mult”. Sunt cuvintele lui Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate, care au impresionat o ţară întreagă, potrivit digi24.ro.

Femeia de 82 de ani s-a simțit rău şi a fost dusă de familie la spital. A stat mai mult de o zi la Unitatea de Primiri Urgențe, însă medicii nu i-au pus un diagnostic și au trimis-o la Secția de Boli Interne. Pensionara a revenit la UPU, fiind trimisă, ulterior, la Boli Infecțioase.

O lună mai târziu, organismul bătrânei a cedat. Medicii nu i-au pus nici un diagnostic. Potrivit lui Gergely Agnes-Iuliana, mama ei contractase, în răstimpul cât fusese trimisă de colo, colo, numeroase infecții, inclusiv o bacterie periculoasă.

„I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior’, a precizat, pentru sursa citată, Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

„De obicei, după infecția cu Clostridium Dificile, se produce un sepsis. Șocul septic se produce atunci când scade tensiunea arterială, pulsul devine rapid’, a explicat Andrei Csep, medic specialist boli infecțioase.

Rudele femeii au trimis o scrisoare ministrului Sănătății prin care cer să fie făcute verificări la spitalul din Satu Mare.

„S-a constituit o comisie prin decizia managerului și a directorului medical care va analiza cazul. De la urgențe s-a solicitat un consult interclinic, a plecat la interne, în altă locație, ce s-a întâmplat din nou la urgențe vom afla pe parcursul anchetei’, a menționat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, conform sursei citate.

În mai 2017, zeci de angajați ai Spitalului Județean Satu Mare au protestat, nemulțumiți din cauza crizei acute de medicamente. De asemenea, în urmă cu doi ani, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare a mai fost în centrul unui scandal. 150 de persoane au participat la un protest în fața UPU Satu Mare, după ce un tânăr tehnician dentar a murit în condiții suspecte. Tânărul a fost diagnosticat cu comă alcoolică, însă, după câteva zile, s-a dovedit că suferise o lovitură puternică la cap.

Sursă: evz.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ