Oficial, săracii din Timișoara nu sunt mai mulți de 600…

69

Media numarului de beneficiari de la Cantina de Ajutor Social din Timișoara a rămas cam aceeași în ultimii ani, fie criză, fie nu, fie iarnă, fie vară, adică în jur de 600.

Cantina de Ajutor Social pregătește şi servește două mese zilnice în limita alocaţiei de 12 lei/zi/persoană, hrana distribuindu-se o dată pe zi, de luni până vineri, inclusiv pentru weekend, iar alocatia centrului este de 16,5 lei de persoană pentru 3 mese.

În perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, pentru persoanele care s-au prezentat la sediul Centrului și au depus cereri noi prin care solicitau acordarea de hrană (cazuri noi şi cazuri vechi care solicitau suplimentarea numărului de porţii) s-au întocmit dosare care cuprind acte justificative privind situaţia familială, acte privind starea de sănătate, acte privitoare la veniturile realizate, acte care dovedesc situaţia şcolară şi diferite alte documente cerute în funcţie de caz.

În 2015, cei mai mulți care au apelat la o masă caldă la Cantina de Ajutor Social din Timișoara au fost înregistrați în luna aprilie – 629, numărul variind lunar de la 620 în ianuarie, la 604 în august.
La începutul anului, au fost hrăniți și oamenii străzii găzduiți în adăpostul de pe strada Învățătorului.
Care, fie vorba între noi, au fost exact 50. Ceea ce sugerează că unii au fost lăsați pe stradă…
Sub media de 600, s-au consemnat în ultimele luni ale anului 2015, 591 în octombrie, câte 585 în septembrie și noiembrie, plus 599 în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ