O tânără de 20 de ani a murit la naștere. Care sunt cauzele

289

O femeie de 20 de ani, aflată la primă naştere, a murit azi noapte în timpul unei operaţii de cezariană la Maternitatea Cuza Vodă, din cauza unei complicaţii care a survenit în a doua parte a interveneţiei. Medicii susţin că este vorba despre o gravidă de 110 kg, care era obeză, iar sarcina nu a fost urmărită de niciun medic.

Tânăra s-a internat pe data de 17 decembrie din cauza membranelor rupte, iar două zile mai târziu urma să nască.

“La 10 minute după ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a agravat, a intrat în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare care au durat 95 de minute, din păcate deşi a fost implicată o echipă complexă, inclusiv un cardiolog, pacientă nu a mai putut fi salvată”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii.

Unitatea medicală a deschis o anchetă internă, urmând să fie făcută necropsia la IML pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Medicii bănuiesc ca este vorba despre o embolie amniotică, aceste cazuri fiind extrem de rare, în literatură de specialitate fiind menţionat un caz la 80.000. Însă, aşteaptă confirmarea în urma necropsiei.

Copilul, un băiețel de 3 kg, a fost salvat și este sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ