O școală din Timiș intră în transformări pe perioada vacanței de vară. Ce planuri are primăria pentru unitatea de învățământ

154

O școală gimanzială de lângă Timișoara va trece printr-o serie de transformări, în perioada vacanței de vara. Primăria demarează o serie de investiții la unitatea de învățământ, astfel ca, atunci când elevii se vor întoarce în bănci, pentru începerea anului școlar 2017-2018, să beneficieze de cele mai bune condiții.

Este vorba despre Școala Gimnazială din Dudeștii Noi. Aici se urmărește reabilitarea corpului de clădire în care funcționează ciclul primar, dar și modernizarea clădirii ciclului gimnazial, prin obținerea de fonduri europene.

Proiectul pentru finanțarea europeană urmează să fie depus de municipalitate în următoarea perioadă și urmărește anveloparea clădirii în care funcționează instituția de învățământ, în scopul eficientizării energetice.

Potrivit primarului Alin Nica, se urmărește și dotarea cu sisteme de energie regenerabilă a școlii gimnaziale. Mai exact, instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș, astfel ca unitatea de învățământ să își poata procura singură energia electrică necesară. Totuși, acest lucru nu se va realiza mai devreme de doi ani.

Pe termen scurt însă, scoala gimnazială va beneficia de igienizare, în vara aceasta efectuându-se zugrăvirea exteriorului clădirii.

De asemenea, în corpul de clădire în care funcționează clasele primare, au avut loc deja reabilitări, s-au schimbat ferestrele și ușile, dar și acoperișul. Aici urmează, în următoarele luni să fie finalizate și grupurile sanitare, ce vor fi construite în interiorul clădirii. Cele de afară ar putea fi transformate în vestiare, în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ