Nu udaţi grădina cu apă de la robinet! Puteţi lăsa toată localitatea fără lichidul vital

385

Udatul grădinilor cu apă potabilă poate lăsa localităţi din Timiș fără apă la robinet, în perioadele caniculare, avetizează Aquatim.

Anunţul vine în contextul în care, în verile trecute, pe timp de secetă, localităţi întegi au rămas fără apă potabilă după ce mulţi oameni au udat grădinile cu apă de la robinet.

În Timiș, astfel de situații apar cu preponderență în localităţile Bencecu de Sus, Pișchia, Herneacova, Giarmata, Cerneteaz, Giarmata Vii, Găvojdia și Ciacova.

„Aquatim recomandă limitarea consumului casnic de apă pe timp de secetă, în special în localitățile rurale, unde asemenea situații sunt cunoscute și apar în fiecare vară, în perioadele secetoase. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime”, transmite furnizorul de apă.

Timişenii care au grădini mai au o opţiune. Ei pot colecta, în bazine sau alte recipiente, apa de ploaie. Aceasta poate fi folosită pentru udatul grădinilor fără a afecta alţi consumatori sau debitul apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ