28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

O nouă taxă pentru turiști la Barcelona

Life-showO nouă taxă pentru turiști la Barcelona

Municipalitatea din Barcelona are în plan introducerea unei noi taxe pentru turiștii care vizitează, o singură zi, frumosul oraș catalan. Acesta se va adăuga taxelor deja colectate în momentul rezervării unei camere la hotel sau pensiune.

Noua taxă, a cărei valoare nu a fost încă stabilită, este rezultatul unei inițiative a consilierilor locali și este agreată de primarul Ada Colau, care dorește să crească încasările provenite de la milioanele de turiști care se înghesuie în fiecare an să viziteze Barcelona și, mai ales vestitele sale plaje sau celebrele Sagrada Familia sau Rambla.

Deja din taxa colectată de la cei care se cazează la hoteluri și pensiuni din zonă sau sosesc cu vase de croazieră au rezultat, din 2012 până în 2015, circa 126 de milioane de euro, însă consilierii sunt de părere că această sumă este insuficientă pentru a justifica în întregime costurile orașului pentru susținerea turismului.

Ideea noii taxe a apărut pentru prima dată în ianuarie 2016 când consilierul local Gala Pin a declarat că turiștii sunt prea scumpi pentru Barcelona. Asta pentru că orașul este suprapopulat, iar costurile cu întreținerea infrastructurii, transport în comun, curățenie și securitate depășesc încasările. De altfel, în ultimii ani, primăria a limitat numărul licențelor pentru servicii de cazare și a interzis grupurilor mari să viziteze faimoasa piață publică La Boqueria la orele de vârf. Confrom edilului Ada Colau, dorința sa este ca Barcelona „să nu ajungă ca Veneția” și că încearcă să reacționeze înainte ca „lucrurile să scape din mâini”.

Sursa: capital.ro

Citește și :