O mare televiziune din România, la un pas de închidere

85

Cunoscutul avocat şi profesor de drept comercial Gheorghe Piperea anunţă că, în urma a doua soluţii pronunţate recent de ÎCCJ, falimentul Realitatea TV este inevitabil. Chiar dacă judecătorul sindic mai amână dispunerea falimentului, pe data de 30 octombrie expiră licenţa televiziunii, iar CNA nu poate să o reînnoiască în condiţiile iminentului faliment.

Într-o postare pe Facebook, Gheorghe Piperea susține că: „In privinta falimentului Realitatea Media, ICCJ a pronuntat recent doua solutii care „intaresc” starea terminala a moralistei televiziuni, datatoare de europarlamentari nomber one:

(i) o cerere de revizuire a deciziei din martie a CAp Bucuresti, care a decis falimentul, a fost respinsa in 18 septembrie, ca tardiv formulata (mari avocati tre’ sa aiba zisa falita ca sa comita o asemenea gugumanie);

(ii) o mizerie de tertip al judecatorului sindic, care s-a considerat „necompetent” sa dispuna falimentul, trimitand dosarul la ICCJ pentru a solutiona un inventat conflict negativ de competenta cu CAp Bucuresti, cu consecinta suspendarii dosarului pana la noi ordine, a fost inlaturata de aceeasi ICCJ pe 8 octombrie, cand a statuat ca nu exista niciun conflict de competenta”.

Asadar, judecatorul sindic din dosarul Realitatea Media trebuie sa dispuna falimentul.

În 30 octombrie, licenta postului Realitatea Tv expira. Daca patronii nu vor aduce certificat fiscal din care sa rezulte ca nu mai exista datorii la fisc sau un plan de reorganizare confirmat, CNA nu va mai putea reinoi licenta de emisie a postului tv.

Compania are enorme datorii la stat, inclusiv datorii cauzate de activitatea postului tv in cei 8 ani de insolventa. Si nu exista niciun plan de reorganizare – tocmai de aceea s-a si dispus falimentul, in martie 2019, la CAp Bucuresti. Există și temerea ca salariaților să nu le fie plătetite contribuțiile la stat, ca, de altfel datoriile către furnizorii de utilitati si proprietarul spatiului in care isi desfasoara activitatea televiziunea, adaugă Gheorghe Piperea pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ