14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

„Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”. Alin Nica, acuzat de prefectul Mihai Ritivoiu că minte în privința blocării banilor pentru primăriile din Timiș

Prefectul Mihai Ritivoiu susține, într-o postare pe Facebook, că președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, minte cu bună știință în privința deblocării banilor către primăriile din județ.

Iată postarea integrală a prefectului pe marginea conflictului izbucnit cu o lună în urmă între Prefectură și Consiliul Județean Timiș:

,,Într-o conferință de presă de astăzi, președintele CJT, domnul Alin Nica, acuză Prefectura de tergiversarea procesului privind alocarea banilor de către Consiliul Județean și PSD-ul de ”disperare fantastică”.

Hai să le luăm punctual, cum am mai făcut-o. Ne-am obișnuit deja cu afirmațiile mincinoase ale domnului Alin Nica.

1. Judecarea dosarului a fost amanata pentru data de 13 iunie 2024 pentru ca nu a fost îndeplinita procedura comunicării cererilor de intervenție. Motivul ține de neîndeplinirea tuturor formelor procedurale, în sensul în care în proces au mai fost făcute intervenții de către alte primării și nu au fost transmise toate documentele către toate părțile. Nu am trimis reprezentant la proces pentru că era evident că se va amâna, nefiind îndeplinită procedura. Dar și ̆̆ – pentru că:

2. În acțiunea depusă de Prefectură, prin care am atacat hotărârile de Consiliu Județean, ̆ ̆ ̦ ̂ ̆. Mai jos copia după ultima pagină a acțiunii mele, unde se vede clar acest lucru. Deci procesul se poate desfășura și în lipsa noastră. Aici este și dovada jenantei minciuni și acuzații a domnului Nica.

3. Domnul președinte Nica poate debloca situația în câteva zile, și o putea face din a doua zi după atacare. Așa cum am declarat în repetate rânduri, tot ce are de făcut este să emită o nouă hotărâre de Consiliu Județean în care să revoce hotărârile atacate și să justifice repartizarea sumelor, conform legii.

E atât de simplu. Și e atât de grav să duci în sfera confruntării politice o dispută administrativă, legală și instituțională, care poate fi închisă în câteva zile de către Consiliul Județean! Dar de ce ai rezolva disputa, când e mai ușor să chinui primarii și comunele lăsate fără bani, încercând să le întorci împotriva prefectului PSD, iar tu să te victimizezi, că tot e campanie electorală și dă bine să lupți cu sistemul ticăloșit?

Disperare fantastică? O fi, dar nu la Prefectură. Noi nu candidăm la nimic”, a concluzionat prefectul Mihai Ritivoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :