O echipă timișoreană luptă pentru marele premiu The Circular Agriculture Challenge

56

Ambasada Olandei ȋn România premiază cel mai bun proiect de economie circulară din cadrul concursului The Circular Agriculture Challenge.

Șase echipe de studenți români, dintre care una din Timișoara, se luptă să câștige concursul The Circular Agriculture Challenge, organizat pe 22 iulie de Ambasada Olandei la București. Tinerii au răspuns provocării și au venit cu idei creative de proiecte pentru economia circulară, în domeniul agro-alimentar. Acestea au teme precum transformarea deșeurilor ȋn resurse, colectarea și refolosirea reziduurilor alimentare ȋn agricultură, colectarea și refolosirea apei pluviale, conservarea ecosistemelor și tehnologizarea proceselor agricole.

Juriul, format din profesionişti de top din cadrul unor organizaţii din România şi Olanda, activi în sectorul de agricultură/economie circulară, a analizat proiectele finaliste și l-a selectat pe cel câștigător. Premiul cel mare, ȋn valoare de 20.000 de lei, este asigurat de Ambasada Olandei la București și de partenerul concursului, retailer-ul Mega Image.

Pe 22 iulie, în parcarea Mega Image Concept Store Băneasa, cele șase echipe finaliste ȋși vor susține proiectele inedite într-un format interactiv și convingător, astfel încât la final vom afla care dintre acestea este ,,cel mai tare din parcare”.

De la ora 10 începe manifestarea cu discursul introductiv al E.S. Roelof van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos și Președintele de onoare al Juriului
10:05-10:20 Mesaje din partea autorităților române și olandeze:
⋅ Guido Landheer – Director pentru Politica Agro-Economică Europeană și Internațională, Ministerul Agriculturii, Naturii și Calității Alimentelor, Olanda
⋅ Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România
⋅ Dl. László BORBÉLY, Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României

Va urma prezentarea proiectelor celor 6 echipe finaliste (ȋn ordine alfabetică):
⋅ Agricultura Circulară ȋn Universitatea Mea – A.C.U.M., ASE București
⋅ Biotehnologie circulară și versatilă – SWEET BIOREFINERY, USAMVB Timișoara
⋅ FoodStars, USAMV București
⋅ Horticultură Circulară pentru Copii, USAMV București
⋅ Sere circulare, USAMV București
⋅ Throw to Grow, USAMV București
⋅ Scurtă descriere a componenței juriului și a criteriilor de evaluare – Florentina Nanu, Business Development Group
⋅ Flori pentru cele 6 echipe finaliste. Premiul special al juriului
⋅ Premierea marelui câștigător de către Ambasada Olandei și Mega Image

*Evenimentul va fi transmis integral pe pagina de Facebook ,,Agricultură Performantă” (https://www.facebook.com/agriculturaperformantaRO/).
Mai multe informații, ȋn link – https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1vpxw5BML2CdiNPJjmfVNAMHGt0_DbQSn.

LĂSAȚI UN MESAJ