O dărăpănătură centrală ce stă să lunece la vale

196

Clădirea respectivă se află în Piaţa Libertăţii, colț cu strada Dimitrie Cantemir. Piaţa concertelor, dar şi a locurilor de promenadă.

Partea de clădire dinspre Piaţa Libertăţii este într-o stare ceva mai bună şi pare a fi locuită. Se zice că ar avea mai mulți proprietari care acum încearcă să aranjeze clădirea, dar numai partea dinspre Piaţa Libertăţi. Deoarece nu a răspuns nimeni la interfonul porţii, m-am documentat din afară, observând în partea de pe D. Cantemir un colţ rămas în paragină, detaşat de restul clădirii printr-o crăpătură de sus şi până jos, plus lipsa totală a acoperişului, dar şi demolarea unui corp ataşat clădirii şi lipit şi de clădirea cu nr.1 de pe Cantemir. Curtea pare a fi părăsită, plină de buruieni şi bălării, geamurile sparte şi bucăţi din zid căzute sau desprinse.

Aş fi foarte curios să ştiu a cui e clădirea, care se află în „buricul târgului”, nu prea departe de Primărie, şi cum de nimeni nu se sesizează, nimeni nu ia vreo măsură. Sau poate că se aşteaptă să cadă din picioare singură, fără vreun efort.

Timişoara, capitală culturală europeană, cu clădiri (multe din ele) lăsate în paragină, sau ziduri fără stăpân, cum mai există, tot ultracentral, pe strada V. Alexandri. Dacă tot nu se aprobă conservarea descoperirile arheologice ale oraşului, măcar să rămânem în istorie cu ruinele „preistorice” ale oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ