Ministrul Sănătății, la Timișoara, ca Moș Crăciun! Vor fi bani pentru toate

340

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce va pune la dispoziția Centrului de Mari Arși din cadrul Casei Austria a Spitalului Județean Timișoara, echipamentele necesare printr-un program al Băncii Mondiale, același prin care ar urma să fie realizată și o nouă Unitate de Primiri Urgențe (UPU).

”Am vizitat Centrul pentru Mari Arși, unde Ministerul Sănătății va pune la dispoziție echipamentele pentru mari arși printr-un program al Băncii Mondiale. Tot printr-un program al Băncii Mondiale se va realiza Unitatea de Primiri Urgențe. (…). Consiliul Județean Timiș pregătește hotărârea pentru a pune la dispoziția Ministerului Sănătății terenurile pentru UPU”, a afirmat Florian Bodog.

Ministrul a subliniat că pentru Centrul de Mari Arși, Ministerul Sănătății demarează procedura de achiziții pentru echipamente pentru sălile care au fost pregătite prin finanțarea Consiliului Județean, în vecinătatea centrului urmând să fie construită și o maternitate.

Florian Bodog a mai menționat că duminică a discutat cu autoritățile județene și despre viitorul Institut Oncologic, ”pentru că suntem acolo într-un blocaj în ceea ce privește procedura de achiziție pentru proiectare. Se așteaptă rezoluția de la CNCS, am discutat cu toată comisia care se ocupă de această procedură de licitație și am stabilit un grafic foarte clar asupra măsurilor care trebuie luate în viitorul cât mai apropiat pentru a putea demara cât mai rapid construcția centrului de oncologie, mult așteptat mai ales de bolnavii oncologici”, a detaliat ministrul.

El a precizat că ministerul a alocat deja 10 milioane de lei pentru acest centru. ”Au mai fost alocați bani și în anii precedenți, dar au fost blocați în tot felul de contestații și de proceduri”, a adăugat Bodog.

Demnitarul a mai vizitat noul corp al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, aflat în construcție, unde i-au fost prezentate o serie de modificări pe care echipa managerială vrea să le solicite pentru a îmbunătăți cheltuielile de mentenanță.

”Ministerul Sănătății are toată disponibilitatea de a finaliza lucrările la acest corp. În acest an, ministerul a alocat 7 milioane de lei. (…). Ei se angajează ca până în luna noiembrie să execute toți acești bani”, a declarat Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ