Olandezul Tom Dumoulin este noul campion al Italiei

89

Olandezii au dominat ultima etapă din Il Giro. Tom Dumoulin este câștigătorul ediției centenare a Turului Italiei. Ciclistul olandez de la echipa Sunweb era de la începutul turului optimist și spera o clasificare cât mai bună. Dar nimeni nu ar fi mers atât de departe cu optimismul să-l crediteze cu performanța maximă.

În clasamentul general, Dumoulin l-a devansat pe columbianul Nairo Quintana de la Movistar, unul din favoriții turului, pe care l-a mai câștigat în anul 2014. Pe locul al treilea al podiumului s-a clasat italianul Vincenzo Nibali de la echipa Bahrain Merida, favoritul localnicilor, iar al patrulea a fost francezul Thibaut Pinot de la FDJ.

Ultima etapă a răsturnat previziunile inițiale. A fost un contratimp individual între Monza și Milano. Etapa a fost adjudecată de olandezul Jos van Emden de la Lotto NL.

Cunoscătorii prevăd deja o nouă era Doumolin, dacă se ține cont de faptul ca are doar 26 de ani, adică începutul maturității sportive în ciclism.

Peste doar cinci săptămâni va începe cel mai mare tur. Turul Franței este considerat adevărat campionat mondial dar mult mai greu, unde doar participarea înseamnă o mare performanță.

LĂSAȚI UN MESAJ