O bucureșteancă, o unguroaică și trei francezi le-au dat multe bătăi de cap salvamontiștilor

116

Wekendul care tocmai s-a încheiat a dat multă bătaie de cap salvamontiştilor hunedoreni, care au intervenit de urgenţă pentru salvarea mai multor turişti din Retezat, care au făcut pe curajoşii, aventurându-se singuri pe cărări neştiute.

Printre cei care au alarmat echipa Salvamont a fost o bucureşteancă de 34 ani care, despărţindu-se de grupul în care se afla, a reuşit să se rătăcească şi să nu mai găsească drumul către cabana unde era cazată. La ora unu noaptea echipa a reuşit să o localizeze şi să o aducă cu bine la cabană.

Un alt turist rătăcit a fost recuperat în zona Bucura, de această dată o turistă din Ungaria. Victima, de 62 ani, suferise un traumatism cranio-cerebral, după ce a alunecat de pe o stâncă.

Printre cei rătăciţi s-au mai aflat şi trei francezi, recuperaţi din Masivul Vâlcan, care au fost surprinşi de o furtună în munţi, rămânând blocaţi într-o zonă accidentată şi periculoasă. Francezii au fost transportaţi la spital, fiindcă aveau probleme din cauza frigului.

Mulţi dintre turişti se aventurează pe munte fără a fi pregătiţi pentru o astfel de ascensiune şi fără a cunoaşte toate secretele şi ascunzişurile muntelui.

LĂSAȚI UN MESAJ